Početak
utorak, 17. jul 2018

Leskovac domaćin košarkašima iz Maribora PDF Štampa
Vesti - Sport

Košarkaški klub „Actavis academy“ od juče je domaćin slovenačkom prvoligašu Košarkaškom klubu „Maribor“. U sklopu trodnevne posete, nakon sinoć odigrane utakmice sa Košarkaškim klubom „Niš“, gosti iz Slovenije sutra će odmeriti snage sa reprezetnacijom grada Leskovca.

Saradnja leskovačkog i slovenačkog kluba postoji unazad dve godine a trodnevni boravak košarkaša „Maribora“, realizuje se u saradnji sa Regionalnim košarkaškim savezom južne Srbije. Nakon juče odigrane utakmice sa KK „Niš“ iz Niša slovenački prvoligaš sutra će se susresti i sa reprezentacijom Leskovca, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

 

„ Utakmice koje smo organizovale biće od velikog značaja za njih ali i od velikog značaja za nas. Posle nekoliko godina igraće se kvalitetne utakmice u našem gradu i pokazaćemo da imamo veoma dobre i perspektivne košarkaše i da je mesto leskovačke košarke u samom vrhu“, rekao je Vladan Stojiljković, direktor KK „Actavis academy“.

Utakmice koje su košarkaši „Maribora“ odigrali u Srbiji deo su pripremnog ciklusa za predstojeću novu sezonu u Prvoj ligi Slovenije.

„ Ovo nam je prva sezona u Prvoj ligi. Saradnja koju imamo sa leskovačkim klubom nam je dobro došla jer u Sloveniji imamo problem u radu sa mlađim selekcijama“, naglasio je Samo Bandelj, predsednik KK „Maribor“.

Reprezentacija Leskovca sastavljena je od košarkaša koji igraju u leskovačkim ali i klubovima iz Niša, Medveđe i Kruševca dok je par pozvanih igrača trenutno bez angažmana. Reprezentaciju će kao kapiten predvoditi legenda leskovačke košarke Slobodan Žuća Mitić a meč je na programu u podne u hali SRC „Dubočica“.

 

Bebinac Restoran Bebinac


RSS Vesti za Leskovac

Povezane vesti


Ko je Online

Imamo 35 gostiju na mreži
Protokol K-1 Protokol K-1 Protokol K-1 Protokol K-1