Početak Serijski program
ponedeljak, 16. jul 2018


Devizni kursSerijski program PDF Štampa
Program - Serijski program

Šarpov Izazov, Subotom od 21 časova

Priča obuhvata avanture Ričarda Šarpa, vojnika britanske vojske tokom Napoleonovih ratova. On započinje svoju karijeru kao redov da bi kasnije dostigao čin poručnika. Radnju serije pratimo od Šarpovog unapređenja u poručnika do događaja posle Napoleonovih ratova.

U prvim Šarpovim avanturama koji se odigravaju u Indiji glavnog junaka upoznajemo kao dobrog vojnika, vrsnog strelca koji se vešto služi mačem i puškom. Opisan je kao čovek visok 6 stopa, duge tamne kose i plavih očiju, sa dubokim ožiljkom na levom obrazu. Ričard Šarp je rođen u Londonu 26. juna 1777. godine. Majka mu je bila prostitutka a otac nepoznat. Kada je Šarp imao tri godine majka mu je poginula u uličnim neredima, i on ostaje siroče. Bez rođaka koji bi brinuli o njemu, Šarp je poslat u sirotište, gde je maltretiran i omalovažavan.

Šarp se prijavljuje u vojsku. U početku je stacioniran u Holandiji, ali već sledeće godine njegova jedinica će biti poslata u Indiju. Tamo ubrzo upada u probleme i 1799. godine biva osuđen na smrtnu kaznu od 2000 udarača bičem zbog napada na narednika.

Posle toga Šarp dobija tajnu misiju spašavanja Kapetana Hektora MekKandlesa ali će biti otkriven i zarobljen. U tamnici je naučio da čita i piše. Koristeći prvu priliku Šarp beži iz zatvora i tokom bega uništava bombu namenjenoj britanskoj vojsci. Za tu zaslugu Šarp dobija čin narednika. Šarp bira malu jedinicu strelaca, tz. „izabranih ljudi“, koju kao poručnik vodi sa narednikom i svojim najboljim prijateljem Patrikom Harperom. U toj jedinici ostaće do samog kraja napoleonovih ratova.

Uloge: Sean Bean, Daragh O'Malley, Toby Stephens, Padma Lakshmi.

Vreme emitovanja: Subotom od 21 časova

 

La Mujer de Judas (Tajanstvena žena), Svakog radnog dana u 14 časova

Mlada i znatiželjna, Gloria je studentica pred diplomom, ali san o svetu filma joj se udalji iz vida nakon što joj stric uništi računar te je zajedno s dve najbolje prijateljice Petuniom i Micaelom prisiljena napraviti sve ispočetka. Savršenu ideju pronaðe u Altagraciji del Toro, ženi koja je nakon dvadeset godina puštena iz zatvora. Uprkos negodovanju svoje majke Joaquine, tri se prijateljice upute u Caroru, kako bi detaljno istražile Altagracijinu prošlost.

I pre nego što upozna Altagraciu Gloria je na neki neobjašnjivi način čvrsto uverena u njenu nedužnost. Kasnije se pokazuje da je Gloria ustvari kći Altagracijinog brata Bartolomea i da je uz svoju polusestru Sagrario jedina vlasnica svog bogatstva. A upravo to bogatstvo je uzrok prokletstva koje se nadvilo nad čuvenom vinarijom. Uz pomoć mladog direktora vinarije Salomona i svoje prijatelje, Gloria pokušava razrešiti misteriju i dokazati nevinost svoje tetke pre nego što bude kasno.

Uloge: Astrid Carolina Herrera, Chantal Baudaux, Juan Carlos García

Vreme emitovanja: Radnim danom od 14 časova

 

Lazarov čovek Nedeljom u -- časova

Postavka za seriju Lazarov čovek je Teksas nakon Američkog građanskog rata. Posle amnezije i sopstvenog iskopavanja iz plitkog groba, svojim golim prstima, noseći uniformu Konfederacije i američki revolver, uklet i bez pamćenja, bude proganjan u snovima od strane čoveka koji nosi polucilindar šešir. Proziva se Lazarom čovekom koji je vaskrsnuo kroz Isusa (Jovan 11:41-44), on otkriva svoj pravi identitet i razlog zašto je sahranjen živ.

Pred kraj serije, Lazar je otkrio da se zove Džejms Cathcart, i da je kapetan američke vojske i lični telohranitelj predsednika Abrahama Linkolna. Pamćenje koje ga je izdalo kada je napadnut u noći 14. aprila 1865, kada je Linkoln ubijen ispred Ford pozorišta. Cathcart, shvatajući da je predsednik bio u opasnosti, trči da zaustavi ubicu, ali biva napadnut od strane svog pretpostavljenog, izdajničkog majora Talleija, koji je želeo da Linkoln bude mrtav.

Uloge: Robert Urich

Vreme emitovanja: Nedeljom od -- časova

 

Bebinac Restoran Bebinac


RSS Vesti za Leskovac

Povezane vesti

Ko je Online

Imamo 83 gostiju na mreži
Protokol K-1 Protokol K-1 Protokol K-1 Protokol K-1